Kéménybélelés ALUÉK csővel Print E-mail
Monday, 19 February 2007 16:02
Azt gondolom, nyugodtan kijelenthetjük, hogy az alumínium béléscsövek ideje lejárt…..
aluepSok-sok évvel ezelőtt, mikor még más itthon ismert technológia nem létezett, a legtöbb kéményt alumínium csövekkel látták el. Akkoriban ez tökéletes megoldásnak tűnt. A vékonyfalú flexibilis csövekről azonban kiderült, hogy nem bírják az igénybevételt és néhány év után tönkremennek. Szabályosan úgy néznek ki, mint a szita.
A merevfalú változatokkal nincs ilyen probléma és a mai napig használhatóak. Főleg új építkezésnél lehetséges a beépítése. Feltétlenül szükséges a megfelelő szigetelés biztosítása, hogy a kondenzációt keletkezést és a nyers habarccsal való érintkezést elkerüljük. A malter ugyanis megrongálja az anyagot!
Az ÉPKÉMÉNY ALUÉK flexibilis csövei már korszerűek és lényegesen vastagabb anyagból készülnek, így élettartamuk is sokkal hosszabb. Rendelkeznek a szükséges ÉMI engedélyekkel és mivel ennek az ára tűnik jelen pillanatban a legkedvezőbbnek, sokan választják ezt a megoldást. A vastagabb falvastagság miatt a cső hajlékonysága azonban lényegesen kisebb, mint a régi csöveké, így beépítése nehézkes, sokszor csak falbontással oldható meg. Legtöbbször, csak a készülék füstcső csatlakozási méreténél kisebb átmérőjű béléscső építhető be, így egyedi felmentési engedélyre is szükség lehet.Last Updated on Wednesday, 21 February 2007 08:55
 
 

Main Menu