Gyűjtőkémények javítása – felújítása VENTILLÁTOR felszerelésével Print E-mail
Monday, 19 February 2007 19:40
Az egyik legtökéletesebb megoldás, mely a lehető legkisebb bontással jár, bár meglehetősen költséges
Maga az eljárás és a technológia, a már korábban ismertetett FuránFlex-el megegyező. A jelentős különbség a kitorkollásnál elhelyezett elszívó ventillátorban és tartozékaiban keresendő.
A gyűjtőkémény FURÁNFLEX technológiával történő javítása önmagában csak ideiglenes megoldás. A tökéletes, minden típusú gázkészülék üzemeltetésére biztonságosan alkalmazható technológia a kémény ventillátorral történő ellátása.
exhaustoA kémény tetejére – kitorkollására – szerelt EXHAUSTO tip. ventilátor biztosítja a keletkező égéstermék biztonságos elvezetését. A ventilátor alatt, a kürtőben elhelyezett nyomáskapcsoló érzékeli a kürtőben fellépő nyomáskülönbséget, mikor egy készülék elindul. Ekkor a ventilátor is bekapcsol és kiszívja a járatból az égésterméket.
Mivel a ventilátor a kürtőt szinte letakarja és alaki ellenállása akkora, hogy a természetes huzat az égéstermék szabadba juttatására képtelen, így áramkimaradás esetén fokozottan balesetveszélyes! Ezért feltétlenül szükséges, hogy áramszünet esetén a gázkészülékek működésbe lépését megakadályozzuk. Erre a célra, a készülék elé, a gázvezetékbe egy „gázmágnesszelepet” kell beépíteni, mely áramkimaradáskor lezárja a gázt.
Rendeltetésszerű üzem esetén, a ventilátor szívóhatása igen nagy, így fennáll annak a veszélye, hogy egy-egy készülékről „leszakítja” a lángot. Ennek elkerülésére minden készüléknél szükséges egy „termikus füstgázcsappantyú”
aerecoeft026és egy szabályzó csappantyú beépítése is. A termikus csappantyú csak akkor nyit ki, mikor a készülék elindul. Mivel ez önmagában nem szabályozható, tehát csak zárt, ill. teljesen nyitott állapota van, ezért kell beépíteni a szabályzó csappantyút, melyet egyszer a megfelelő mértékben kell beállítani. A légbevezetőkre ebben az esetben fokozottan szükség van!Amikor a kémény tömörségét a béleléssel biztosítottuk és felszereltük a ventillátort és annak tartozékait, nyugodtan kijelenthetjük, hogy egy tökéletesen biztonságos rendszert üzemeltetünk és nyugodtan aludhatunk.

Előnyök

- Kiküszöböli az alapvető konstrukció hibát
- Minimális bontással jár
- Tökéletesen biztonságos üzemeltetés
- Bármilyen gázkészülék ráköthető


Hátrányok

- Magas bekerülési költség
- Áramkimaradás esetén a készülékek nem működnekLast Updated on Monday, 19 February 2007 19:51
 
 

Main Menu